Twitter
Akvadom-logo

Tuš kabine dimenzije, stakla i cene za 2021. - Akvadom

29.12.2020 14:55

Tuš kabine i paravani - Modeli, dimenzije, vrste stakla i cene za 2021. godinu


Pri uređivanju kupatila jedna od glavnih stavki je i postavljanje nove kade ili tuš kabine. S obzirom na moderan stil života gde je ušteda vremena na prvom mestu, praktične tuš kabine kako za korišćenje, tako i za održavanje, češći su odabir od tradicionalnih kada, kad je u pitanju opremanje i renoviranje kupatila.


Ukoliko ste trenutno u procesu renoviranja kupatila i razmišljate o kupovini nove tuš kabine u ovom tekstu daćemo vam sve informacije koje trebate znati prilikom odabira. 


Predstavićemo vam koji modeli tuš kabina postoje, koja je razlika između tuš kabine - tuš paravana - tuš stene, koje vrste stakla postoje i koje su trenutne cene.


Slike svih vrsta tuš kabina i paravana koje Akvadom ima u ponudi.



MODELI TUŠ KABINA


Tuš kabine predstavljaju kombinaciju tuš paravana i tuš kadica. Ukoliko želite možete kupiti i samo tuš paravan koji se postavlja direktno na pločice, a možete i kupiti samo tuš kadicu i postaviti dodati stakleni paravan. Postoje i tuš stene, ovaj model predstavalja otvoreni ulaz u deo za tuširanje, odnosno služi samo kao pregrada.


Tuš kabine sa leđima, odnosno hidromasažne tuš kabine predstavljaju najskuplje i najmodernije modele tuš kabina. One su zatvorenog tipa, sa ili bez krova, a imaju razne dodatne funkcije. Takođe postoje hidromasažne tuš kabine sa saunom i hidromasažne tuš kabine sa parom. 


Tuš kabine bez leđa, klasične tuš kabine, su jeftinije od hidromasažnih a samim tim i prodavanije. Mogu se pronaći u više dimenzija, oblika i nisu zatvorenog tipa već se montiraju uza zid.


Svaka kabina u ponudi ima uz sebe kompenzacione lajsne, kvalitetnije točkiće i masivne noseče profila što je jako bitan momenat kad se uzme u obzir stabilnost i dugotrajnost kabine. Rezervni delovi su takođe obezbeđeni u slučaju loma stakla ili oštećenja pojedinih delova u kasnijoj eksploataciji.





DIMENZIJE TUŠ KABINA


Postoji više različitih dimenzija i oblika, što vam daje veće mogućnosti da je što bolje uklopite u zavisnosti od veličine i oblika vašeg kupatila.


Polukružne tuš kabine - Postoji više dimenzija polukružnih tuš kabina ali najzastupljenije i najprodavanije su poluprečnika r80 i r90.


Pravougaone tuš kabine - Postoje dve vrste pravougaonih tuš kabina, tačnije kvadratne i pravougaone. Najzastupljenije kvadratne su 80x80cm, 90x90cm, a najzastupljenije pravougaone su 100x80cm, 120x80cm, 100x70cm. 


Veliki izbor tuš kabina možete pogledati na našoj online prodavnici ili u salonu koji se nalazi u Bulevaru Patrijarha Pavla 115 u Novom Sadu. 


Kvadratna tuš kabina sa prozirnim čistim staklom postavljena u kupatilu.

Polukružna tuš kabina sa duplim kliznim vratima postavljena u kupatilu.




TUŠ PARAVANI


Kao što smo već naveli, tuš paravani predstavljaju staklenu barijeru, mogu se postavljati direktno na pločice i u kombinaciji sa tuš kadicama, ali u ovom slučaju morate voditi računa o dubini kadice i visini paravana. Montaža tuš paravana je vrlo jednostavna.


Tuš paravani se dele na polukružne, pravougaone i od zida do zida. Što se tiče polukružnih i pravougaonih tj kvadratnih, dimenzije su iste kao i kod klasičnih tuš kabina (polukružne r80 i r90, pravougaone 100x80cm, 120x80cm, 100x70cm i kvadratne 80x80cm, 90x90cm).


Takozvane paravane od zida do zida možete iskoristiti ukoliko je oblik kupatila takav da u jednom delu imate udubljenje i gde vam je potrebna jednostrana barijera od zida do zida. Dimenzije ove vrste paravana su od 90-180cm.


Takođe, kada su u pitanju tuš paravani možete birati više modela vrata. Postoje paravani sa klasičnim vratima koje se otvaraju ka spolja ili unutra, paravani sa kliznim vratima i paravani sa duplim kliznim vratima. U zavisnosti od dimezije paravana i izgleda vašeg kupatila možete izabrati model vrata koji vam najviše odgovara.


Veliki izbor tuš paravana možete pogledati na našoj online prodavnici ili u salonu koji se nalazi u Bulevaru Patrijarha Pavla 115 u Novom Sadu.


Demonstracija izgleda tuš paravana koji se postavlja od zida do zida sa prozirnim duplim vratima, postavljenim na pod.








TUŠ STENE


Tuš stene predstavljaju fiksnu staklenu pregradu prostora za tuširanje bez tuš kabine, postavljaju se direktno na pločice i montaža je vrlo jednostavna. One su vrsta tuš paravana a osnovna razlika je u tome što kod stena ne postoje vrata već je ulaz u prostor za tuširanje otvorenog tipa.


Ne zauzimaju mnogo prostora pa su jako praktične za manja kupatila, jer otvoren i jednostavan ambijent, kao i visoka stakla vizuelno povećavaju izgled kupatila. Zbog toga kupatilo deluje šire, prostranije i dobija “dubinu”.


Dodatna prednost je u tome što ne postoje vrata i postavljaju se bez tuš kadica pa nema barijera i preskakanja, samim tim ulazak je maksimalno bezbedan a naročito je praktično za osobe sa invaliditetom.


Ukoliko ste pomislili na mogući problem prolaska vode ispod stakla, nemojte brinuti, na pod uz ivicu zida se postavlja tuš kanalica i uz pad predviđen prilikom postavljanja pločica, ne dozvoljava vodi da se zadržava.


Veliki izbor tuš stena možete pogledati na našoj online prodavnici ili u salonu koji se nalazi u Bulevaru Patrijarha Pavla 115 u Novom Sadu.


Prikaz crne (dark) tuš stene u kupatilu




VRSTE STAKLA


Prilikom odabira stakla za vašu tuš kabinu, paravan ili stenu pored cene morate razmišljati o vašoj bezbednosti, ali i o održavanju. Postoje stakla različitih debljina od kojih su najzastupljenije od 6mm i 8mm.


Kaljeno staklo predstavalja takozvano sigurnosno staklo koje je deblje, otpornije i bezbednije od običnog stakla. Kaljeno staklo se u toku procesa proizvodnje dobija tako što se staklo zagreva, a zatim brzo hladi. Procedura grejanja i hlađenja čini ga jačim. Na ovaj način menjaju se osnovne karakteristike stakla, pa ako dođe do pucanja ono drugačije reaguje. Ono je mnogo jače, otpornije na udarce, teže se lomi i do nekoliko puta je jače i izdržljivije nego obično.


Jedan od najpouzdanijih su Elpini tuš kabine i paravani koji se izrađuju od duplo-kaljenog stakla koje trpe veću amplitudu savijanja i otpornije su na udarce.


Prozirno staklo, po preporuci dizajnera enterijera, trebalo bi uvek postavljati u malim kupatilima jer peskirana stakla prave vizuelnu barijeru u kupatilu, pa samim tim mali prostor čine da vizuelno bude još manji.


Peskirano staklo je sve popularnije i pruža veću privatnost. Peskarenje je tehnika dobijanja zamagljenog stakla, koje se dobija tako što se u tehnološkom procesu obrade staklo trlja peskom.


Tonirano staklo predstavalja još jedan model stakla, od kojih su najpopularnija crna stakla.


Akvadom u svom prodajnom asortimanu ima i širok izbor sredstava za održavanje kabina i kupatila uopšte, možete ih pogledati klikom ovde.




TUŠ KADICE


Tuš kadice uglavnom se koriste u kombinaciji sa tuš kabinom ili određenim tuš paravanom čija se dimenzija poklapa sa osnovom, odnosno oblikom tuš kade.


Kada je u pitanju materijal izrade kadice postoje - keramičke, mermerne, kerok i akrilne. 


Dimenzijski, izbor tuš kada je veoma širok, obzirom da je tu i veliki broj tuš kabina u koje se one mogu uklapati. U osnovi, dele se na polukružne i kvadratne. Najčešće dimenzije tuš kadica su 80x80cm, 90x90cm, 120x80cm kada su u pitanju kvadratne, a kod polukružnih r80 i r90.


Takođe, treba obratiti pažnju i na dubinu kadice, pa tako postoje plitke, poludoboke i duboke tuš kadice. Pri odabiru tuš kadice bitno je navesti da li želite ugradnu kadicu ili kadicu sa oblogom i metalnim nosačima. Obrzirom da se kadice poručuju direktno u proizvodnji u Zemunu (kompanija Zomar), može se birati orjentacija kad je odnos obloge i sifona u pitanju.


Kod tuš kade, jako je bitno napraviti pravi izbor, obzirom da je tržište Srbije preplavljeno jeftinom robom koja svojim kvalitetom ne opravdava čak ni tu nisku cenu, što se tek kasnije u eksploataciji pokaže. Težinu osobe koja će je koristiti proizvođač ne može da zna, pa samim tim uvek treba birati modele koji su čvršći, urađeni od kvalitetnijih materijala i sa poreklom.


Pri odabiru tuš kade od akrila, treba obavezno birati model kojem se skida obloga, radi lakšeg čišćenja i pristupanja odvodonom sifonu tuš kade. Keramičke kadice se takođe jednostavno montiraju, i za njihov odvod potreban je sifon većeg promera.


Čak i najjeftinije Akvadom kadice izrađuju se od sanitarnog akrila koji se dobija od Italijasnkog granulata. Zidovi akrilnih kadica su jako debeli i što govori i duga garancija koja se uz istu dobija.


Dva primera tuš kadica. Jedna polukružna i jedna kvadratna




PARAVANI I KABINE ZA KADE


Ukoliko ste više ljubitelj kade možete dokupiti paravan ili kabinu za kadu


Paravani za kadu predstavljaju staklenu barijeru koja sprečava prskanje vode prilikom tuširanja, može se montirati na obe strane. Paravani zatvaraju polovinu kade, mogi biti jednodelni i dvodelni sa pokretnim delovima.


Kabine za kadu zatvaraju kadu u potpunosti sa obe strane i u potpunosti sprečavaju prskanje vode. Kabine sadrže vrata.


Prikaz dvodelnog paravana za kadu




TUŠ KABINE - CENE I AKCIJE


Jako bitan faktor prilikom izbora tuš kabina, paravana i stena sigurno je cena. Cena zavisi od mnogo faktora, koje smo u ovom tekstu naveli, a to su: debljina stakla, dubina i širina tuš kadice, oblik, brend i da li ima dodatnu opremu.


U našem salonu i online shopu imamo ponudu za svačiji džep, cene se kreću već od 10.000din pa sve do 80.000din za neke od najeksluzivnijih modela.


Već smo naveli da cena zavisi i od brenda. Akvadom je ovlašćeni distributer kolpa san i elpini tuš kabina koje predstavaljaju najbolji odnos cene i kvaliteta.


Pogledajte našu ponudu i pratite akcije koje pravimo svakog meseca za određene modele.




TUŠ KABINE PO MERI


AkvaDom doo u svojoj širokoj paleti proizvoda i usluga uključuje i mogućnost projektovanja, izrade i montaže tuš kabina i tuš paravana po dimenzijama koje zahteva naručilac odnosno kupac.

Proces funkcioniše pojednostavljeno, po dogovoru sa naručiocem montažni tim dolazi na adresu kupca, uzima mere i sagledava želje naručioca, posle čega se ide u proces izrade panela i profila a finiš predstavlja montaža na adresi kupca.

Rok od momenta uzimanja dimenzija do momenta montaže jeste 7-10 radnih dana. Stakleni paneli se izrađuju od duplo kaljenog stakla 8mm debljine i kvalitetnih hrom profila po zahtevu kupca.Uz ugradnju na adresi, kupac dobija i garanciju na gotov proizvod.

U garanciju se uključuje rok od 24 meseca (sem na fizička oštećenja). Lom panela ili delova ne podpada pod garanciju.

Prikaz tuš kabine koja je urađena po meri i na slici tekst "Projektovanje, izrada i montaža tuš kabina"



AKVADOM - TUŠ KABINE, TUŠ PARAVANI I TUŠ STENE


AkvaDom doo u svom maloprodajnom segmentu deluje kroz salon moderne keramike i opreme za kupatila na adresi Bulevar Patrijarha Pavla 115 (bivši Somborski Bulevar) u Novom Sadu. Dugogodišnjim iskustvom u prodaji opreme za kupatila oformili smo prvi specijalizvan shop za prodaju kupatilske opreme u Novom Sadu.

Na površini od oko 300m2 prodajnog prostora objedinjuje celokupan asortiman uvozne keramike, sanitarija, kupatilskog nameštaja, tuš kabina i tuš paravana, opreme za fino uređenje (renoviranje ili adaptaciju) kupatila pri čemu nije zapostavljen ni instalaterski deo vodovoda i kanalizacije snadbevanjem vodoinstalatera i keramičara. Takođe ostvarujemo saradnju i sa mnogim arhitektama i dizajnerima enterijera.

Ukoliko niste u mogućnosti da posetite naš salon, možete sve proizvode pogledati na našem online shop-u i poručiti vrlo jednostavno.

Ako vam je pre kupovine potrebna stručna pomoć i savet, pozovite nas na broj: 021/3022 348.










KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)