Twitter
Akvadom-logo

Najbolje pločice za podno grejanje

23.03.2022 14:27


NAJBOLJE PLOČICE ZA PODNO GREJANJE


Odlučili ste se za podno grejanje, izbor je pao na postavljanje pločica kao podnu oblogu, sada istražujete koje su najbolje pločice za podno grejanje? Na dobrom ste mestu jer želimo da vam ovim tekstom otklonimo sve nedoumice.


Pločice su najbolje rešenje za podnu oblogu kada je u pitanju podno grejanje, ali nisu sve pločice namenjene za takav vid grejanja, a u zavisnosti od vaših želja i mogućnosti treba odabrati i vrstu pločica. Saznajte u nastavku teksta kako da odaberete odgovarajuće pločice.




ZAŠTO SU GRANITNE PLOČICE NAJBOLJE REŠENJE?


Ukoliko ste u potrazi za najkvalitetnijom opcijom kojom ćete rešiti podove za dug vremenski period, postavljanje granitnih pločica u kombinaciji sa podnim grejanjem svakako je opcija koju će vam svako preporučiti.


Nekada su se pločice postavljale samo u prostorijama koje se nekoriste toliko često u toku dana i u kojima je veća vlaga, a ujedno se i najviše prljaju, a to su hodnici, kuhinje i kupatila. Danas je to potpuno drugačije pojavom novih modernih pločica koje se ujedno mogu koristiti i pri postavljaju podnog grejanja.


Prednost granitne keramike u odnosu na ostale vrste pločica ogleda se u jednostavnom održavanju, velikom otporu na habanje (gotovo su neuništive) i mogu se pronaći u različitim bojama i dezenima tako da se veoma lepo uklapaju u svakoj prostoriji i svakom enterijeru.


Nekada davno granitna keramika je bila izuzetno skupa i mogli su je priuštiti samo imućne porodice, danas se situacija promenila i ove pločice su sada dostupne gotovo svakom. Razlog zašto su granit i mermer popularani materijali u dizajniranju enterijera je taj što se mogu uklopiti u svaki stil, a može se kombinovati sa različitim materijalima. U kombinaciji sa drvetom možete postići rustičan izgled, a u kombinaciji sa metalom (inoksom ili mesingom) možete dobiti elegantnu i luksuznu notu.




PODNO GREJANJE U KOMBINACIJI SA GRANITNIM PLOČICAMA


Poznato je da su pločice same po sebi hladne i da se ne preporučuje hodanje bosim nogama, bez obzira da li je leto ili zima. Ali zbog toga što su tanke i što dobro provode toplotu veoma brzo se zagreju kada je uključeno podno grejanje.


Kako bi sve funkcionisalo kako treba potrebno je postaviti adekvatnu grejnu mrežu i grejne kablove koji daju najbolje rezultate u kombinaciji sa granitnim pločicama. Iz razloga što pločice brzo gube toplotu, a ujedno se i brzo zagrevaju, potrebno je montirati grejni sistem koji se postavlja direktno ispod pločica. Opseg podne temperature koji pruža najugodiju temperaturu u prostoriji je između 26-29 stepeni.


Razvojem novih tehnologija ovaj problem regulisanja temperature je rešen. Na tržištu se pojavila nova generacija termostata namenjenih regulaciji temperature poda kod električnih podnih grejanja. Ovi termostati poseduju temperaturne senzore koji se postavljaju u pod i tako precizno regulišu temperaturu u svakoj prostoriji posebno, na nivou zadatih vrednosti.




LEPAK ZA PLOČICE ZA PODNO GREJANJE


Nije svejedno koji se lepak koristi pri lepljenju pločica ispod kojih je postavljeno podno grejanje, jer zbog termičkih naprezanja podloga se više pomera u odnosu na klasične košuljice. Pri lepljenju granitnih pločica u kombinaciji sa podnim grejanjem koriste se isključivo fleksibilne mase za lepljenje i fugovanje. 


Pored vrste pločica, u ovom slučaju granit, važno je voditi računa i o sledećim karakteristikama pri izboru lepka: podloga (stara ili nova i od kog materijala je napravljena), lokacija (da li je unutra ili spolja) i dimenzije pločica.




GDE KUPITI PLOČICE I LEPAK ZA PODNO GREJANJE?


Akvadom vam je spremio za vas široku lepezu granitnih pločica različitih boja, dezena i dimenzija koje su kompatibilne sa podnim grejanjem. Takođe nudimo vam i izbor svih vrsta lepkova i fug masa za sve vrste podloga. Kompletnu ponudu možete pronaći na našem online shopu ili u salonu u Novom Sadu.


Na raspolaganju smo vam za sva dodatan pitanja i savete, možete nas kontaktirati mejlom, telefonom ili uživo u salonu, rado ćemo vam pomoći da izaberete najbolje proizvode shodno vašim potrebama.



KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)