Twitter
Akvadom-logo

4 razloga zašto kupiti šestougaone pločice

24.02.2022 11:59


4 RAZLOGA ZAŠTO KUPITI ŠESTOUGAONE PLOČICE



Iz godine u godinu trend postavljanja pločica na podove i zidove modernih kuća i stanova je sve veći, a sa porastom potražnje proizvođači su počeli da kreiraju nove dezene, formate ali i oblike pločica. Ukoliko ste osoba koja voli da eksperimentiše, volite da vaše prostorije budu drugačije i modernije, najbolja opcija su šestougaone pločice.


Nekada nisu bile toliko popularne, čak šta više jedva da ih je bilo u ponudi, ali danas je za njima velika potražnja zbog nekoliko razloga. Saznajte u nastavku teksta zašto se mogu naći u najmodernijim stambenim i poslovnim objektima, u kojim prostorijama se najčešće postavljaju i kako ih sve možete kombinovati.



LAKO SE UKLAPAJU SA ENTERIJEROM SVIH PROSTORIJA


U prošlosti pločice su se uglavnom postavljale u prostorijama gde je velika vlaga i mestima gde je potreban visok nivo higijene. Tu spadaju hodnici, kupatila i kuhinje, a zašto je to tako? Zato što su pločice otporne na vodu i vlagu, a veoma se jednostavno održavaju.


Zbog svih tih prednosti pločice se poslednjih godina sve češće mogu naći i u mnogim trpezarijama, dnevnim sobama i poslovnim prostorima. S obzirom da su pločice sve traženije, proizvođači su uvideli priliku da se dodatno potrude i osmisle nove dezene i formate podnih i zidnih pločica.


Za početak, ukoliko do sada nikad niste postavljali heksagon pločice, možete ih postaviti kao pozadinu između kuhinjskih elemenata. Ova površina je uglavnom mala, ali veoma pogodna za igranje i kombinovanje različitih formata i dezena pločica.


Ako vam se svidi moderan izgled šestougaonih pločica,kupatilo vam pruža velike mogućnosti za njihovu upotrebu. Možete kombinovati nekoliko boja ili nijansi, a jako se lepo uklapaju sa drvenim elementima


Upotrebom ovih pločica uposlovnim prostorijama, daćete dodatnu dozu elegancije i modernog izgleda, tako da vaši poslovni partneri neće ostati ravnodušni.


Šestougaone pločice u kupatilu, dezen imitacija drveta sa belim šestouglovima.



MOGUĆNOST POSTAVLJANJA NA PODOVE I ZIDOVE


Šestougaone pločice se savršeno uklapaju u enterijer bez obzira da li postavljate podne ili zidne pločice.Na zidovimase uglavnom koriste pločice manjih formata, na podovima većih formata, ali to nije pravilo sve zavisi od vaših želja i potreba.


Kada su podne pločice u pitanju, do skoro su se koristile samo u kupatilu i delovima oko kuhinjskih elemenata, ali sa povećanjem korišćenja podnog grejanja sve više se koriste u trpezarijama, dnevnim sobama i raznim drugim prostorima javne namene.


Zbog jako zanimljivog i lepog izgleda danas je popularno postavljanje šestougaonih pločica na jednom zidu gde se nastavljaju na jedan deo poda. Čak ne morate postavljati preko celog zida, jako lepo izgledaju kao ukras na jednom delo zida u bilo kojoj prostoriji. 


Šestougoane pločice u kombinaciji bela-siva na zidu



VELIKI IZBOR BOJA I MOGUĆNOST KOMBINOVANJA


Ukoliko preferirate moderan stil enterijera, bez obzira što se danas sve više koriste šestougaone pločice, vaš dom i dalje može biti unikatan, samo je potrebna mašta.


Zbog velike potražnje danas na tržištu možete pronaći jako veliki izbor boja i dezena šestougaonih pločica, tako da je na vama samo da osmislite kombinaciju koja će se savršeno uklopiti sa nameštajem. Zbog svog neobičnog oblika omogućavaju kombinovanje više boja i nijansi, po svojoj volji možete kombinovati i raspored ploćica, tako da niko neće imati isto dizajniran zid kao vaš..


Posebno želimo da naglasimosavršeno uklapanje i kombinaciju sa drvenim podnim površinama (laminata i parketa) ali i kombinaciju sa pločicama koje imitiraju parket.


Kombinacija crnih šestougoanih pločica na zidu i drvene podne površine u kupatilu



INOVATIVAN I MODERAN IZGLED


Iako se sve više kupuju, nema ih u svim domovima, tako da će još dugo biti inovativne.Bez obzira koju boju ili model da izaberete, samo zbog svog oblika vaš zid ili pod će delovati jako moderno. Kao što smo naveli, veliki izbor boja i dezena vam pruža mogućnost da osmislite unikatnu kombinaciju, a možete kombinovati i boju pločica sa bojom fuga.


Kako bi vaš enterijer bio još moderniji sa šestougaonim pločicama, možete koristiti neku od navedenih kombinacija i mogućnosti upotrebe:

  • kombinacija različitih boja i nijansi (crna-bela-siva, crna-drvo, bela-drvo, crna-bela-drvo, itd) preko celog zida, sa opcijom nastavljanja pločica na deo podne površine

  • postavljanje šestougaonih pločica na polovinu zida, tako da prelaz bude cik-cak

  • postavljanje nekoliko šestougaonih pločica na zid kao detalj

  • postavljanje šestougaonih pločica na jednom delu poda u kombinaciji sa drvenom podnom oblogom (parket ili laminat) ili pločicama koje imitiraju parket


Kombinacija sivo-belih šestougaonih pločica u beloj kuhinji



PONUDA ŠESTOUGAONIH (HEKSAGON) PLOČICA U NOVOM SADU


Sada kada znate kako da vaše kupatilo ili neka druga prostorija izgledaju modernije, preostaje vam da osmislite kombinaciju i da potražitepločice na našem online shopu ili u salonu Akvadom koji se nalazi u Novom Sadu.


Ukoliko kompletno renovirate kupatilo, saznajte kako možete dobitiizradu 3D projekta koji će vam pomoći da sagledate budući izgled kupatila pre samog renoviranja. Ako imate dodatnih pitanja budite slobodni da naskontaktirate.


KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)