Twitter
Akvadom-logo

Ideje i saveti za opremanje malog kupatila

08.09.2021 15:31


IDEJE I SAVETI ZA OPREMANJE MALOG KUPATILA



Posedujete malo kupatilo i ne znate kako da ga funkcionalno opremite? U ovom tekstu daćemo vam više ideja i saveta za opremanje malog kupatila koji će vam biti od velike koristi.


Zbog povećanja cena stanova, u poslednjem periodu sve više se traže i kupuju stanovi manjih kvadratura, u sklopu kojih se nalazi i manje kupatilo. To je razlog zašto je ova tema danas jako popularna, a mi ćemo se potruditi da vam pomognemo kako biste napravili kupatilo u kome ćete uživati.


Pri opremanju manjeg kupatila potrebno je, pre svega, eliminisati višak stvari koje vam nisu potrebne, a sve ono što vam je potrebno spakovati u ormariće i police. Postoji još nekoliko trikova koji vam mogu otvoriti prostor i malo kupatilo učiniti većim i funkcionalnijim. Saznajte u nastavku teksta.



KAKO ODABRATI PLOČICE ZA MALO KUPATILO?


Krenućemo od pločica, ukoliko kompletno renovirate kupatilo, pločice su prvo o čemu trebate razmišljati. 


Prvo trebate odrediti format. Pri izboru podnih pločica, savetujemo da izaberete pločice većih formata, koje su danas jako popularne. Kada su u pitanju zidne pločice za manja kupatila, kupite pločice manih dimenzija. 


Zatim, potrebno je izabrati boju pločica. Poznato je da se pločice za kupatila biraju po principu kombinacije dve boje, zato pažljivo birate. Savetujemo vam da pri opremanju manjih kupatila uvek birate svetlije nijanse koje će prostoru dati svežinu, svetlost i vizualno uvećati prostor, koliko god on bio mali.


Bonus savet pri izboru podnih pločica, kupite mat pločice neklizajuće sa dodatnom zaštitom, posebno kada postoje slivnici i tuš kabine u ravni sa podnim pločicama.


U našoj ponudi nalazi se veliki broj modela podnih i zidnih pločica uveženih iz Italije, Španije i Turske a neke od renomiranih svetskih proizvođača koje smo zastupili u našem prodajnom prostoru su: Kutahya, Seramiksan, Teratinta, Gorenje keramika, Keros ceramice Španija, Geotiles.


Podne i zidne pločice za mala kupatila

 

 

TUŠ KABINA ILI KADA ZA MALA KUPATILA ?

 

Sada već krećemo sa popunjavanjem prostora. Potrebno je dobro razmisliti i organizovati pristor koji će biti funkcionalan i u kome ćete se osećali ugodno. Prvo ćemo govoriti o izboru tuš kabine ili kade, s obzirom da zauzimaju najviše prostora.

 

Danas je ponuda modela tuš kabina i kada zaista velika, teško je odlučiti se i izabrati najbolji model za sopstvene potrebe. U ponudi imamo kade različitih modela: velike i male, samostojeće ili ugradne, pravougaone ili ugaone, sa paravanom ili bez, klasične ili hidromasažne, itd. Takođe, imte veliki izbor tuš kabina: klasične tuš kabine, tuš paravani, tuš stene, itd.

 

U zavisnosti od oblika i veličine kupatila, ali i vaših želja i potreba, odlučićete da li želite tuš kabinu ili kadu. Svi želimo da u svom kupatilu imamo kadu, po mogućstvu hidromasažnu, ali nije svako u mogućnosti da je priušti zbog prostora ili finansija. 

 

Zato, najčešći izbor pri opremanju malih kupatila je tuš kabina. Kao što smo već naveli, izbor tuš kabina je jako veliki, a možete ih naći u različitim dimenzijama kako bi se savršeno uklopile u vašem kupatilu. Takođe, ukoliko je vaše kupatilo nepravilnog oblika, možete taj deo zatvoriti tuš stenom ili tuš pravanom i napraviti prostor za tuširanje.

 

Savetujemo da pri kupovini tuš kabine, tuš paravana ili tuš stene izaberete prozirno staklo koje će dodatno doprineti tome da kupatilo vizualno izgleda veće. Pogledajte veliki izbor kada, tuš kabina, tuš paravana i tuš stena na našem online shop-u.


Tuš kabine za mala kupatila


Kade za mala kupatila

 

 

WC ŠOLJE ZA MALA KUPATILA

 

Ukoliko želite malo modernije kupatilo, savetujemo da izaberete između konzolne wc šolje i monoblokova. Klasične wc šolje su jeftinije, ali zajedno sa vodokotlićem zauzimaju više mesta i deluju staromodnije.

 

Kao što smo već napomenuli, klasične podne wc šolje više nisu u modi i zamenjene su modernim konzolnim šoljama koje se ne postavljaju na pod već se ugrađuju u zid. Pored toga što vizualno izgledaju lepše i modernije, praktičnije su za održavanje i zauzimaju manje prostora jer za ovaj tip šolja potreban je kotlić koji se ugrađuje u zid.


Ukoliko nemate sredstava da priuštite konzolnu wc šolju, a ipak želite malo moderniji izgled, predlažemo da pogledate ponudu monoblokova. Monoblok šolje su veoma pristupačne a kompaktnost i dizajn daleko odudaraju od standarnih stojećih wc šolja. Celokupan komplet monobloka sastoji se od wc šolje, vodokotlića i wc daske koja prati oblik šolje.


Konzolne wc šolje za mala kupatila


Monoblokovi, monoblok wc šolje za mala kupatila



KUPATILSKI NAMEŠTAJ ZA MALA KUPATILA


Nakon što ste odabrali manju kadu ili tuš paravan, model wc šolje i odredili mesto gde će se nalaziti ostaje još da slobodan prostor popunite sa kupatilskim nameštajem i policama u kojima ćete skladištiti sve što vam je potrebno u kupatilu.


Zbog manjka prostora, najbolje je iskoristiti deo iznad i ispod lavaboa postavljanjem gornjih, donjih ormarića i vertikala za skladištenje svakodnevih sitnica.


U našoj ponudi nalazi se veliki izbor gornjih ormarića i ogledala različitih dimenzija i modela, možete ih sve pogledati online na našem sajtu. Gornje ormariće možemo podeliti na ogledala, ogledala sa etažerom i ogledala sa ormarićem. Savetujemo da u vašem slučaju izaberete ogledalo sa ormarićem.


Imamo različite modele ogledala sa ormarićem. U ponudi je veliki izbor ormarića koji se mogu na više načina kombinovati sa ogledalom: ogledalo u sredini a sa obe strane ormarići ili police, samo sa jedne strane (leve ili desne) ormarići ili da se ogledalo nalazi na frontovima ormarića što se preporučuje za manja kupatila kako bi se stvorio veći prostor za odlaganje.


I donji ormarići nude opcije za razmišljenje, jer u ponudi imate modele bez ugrađenih lavaboa, sa ugrađenim lavaboom, samostojeće i konzolne modele.


U zavisnosti od vaših potreba, želja i mogućnosti možete izabrati jeftiniju varijantu samostojećeg ormarića sa ugrađenim lavaboom. Ali, ukoliko želite modernije kupatilo, a već ste izabrali konzolnu wc šolju, savetujemo da izaberete i konzolni donji ormarić koji nema nožice već se pričvršćuje za zid. Sada imate opciju da birate da li želite ugradni ili konzoni lavabo. 


Tu su i dodatne komode, takozvane vertikale, koje možete ubaciti na mestima gde imate slobodnog prostora. Vertikale su uglavnom uski a visoki ormari koji su obično sastavljeni od kombinacije fioka, polica sa vratima i bez, a često se u njima nalaze i korpe za veš.


Prostor iznad wc šolje, iznad veš mašine i druge prostore koji se oslobode kada postavite sve elemente, možete popuniti različitim policama koje će vam omogućiti dodatan prostor za skladištenje.


Gornji ormarići, ogledala, za mala kupatila


Konzolni donji ormarići za mala kupatila


Vertikale, komode, za mala kupatila



SVE ZA KUPATILO NA JEDNOM MESTU - AKVADOM NOVI SAD


Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo sa idejama i savetima za opremanje manjeg kupatila, ukoliko su vam potrebne dodatne ideje i konkretni saveti za vaše kupatilo, možete nas kontaktirati putem email-a ili telefonom.


Takođe, ukoliko ste u mogućnosti posetite naš salon u Novom Sadu, pogledajte našu ponudu i uživo porazgovarajte sa našim stručnim osobljem.



KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)