Twitter
Akvadom-logo

Granitne i mermerne pločice - Opremite kupatilo za ceo život

11.05.2021 11:33


GRANITNE I MERMERNE PLOČICE - OPREMITE KUPATILO ZA CEO ŽIVOT



Opremanje kupatila može biti jako naporno i iscrpljujuće, naročtio ako je kupatilo u jako lošem stanju pa je potrebno kompletno renoviranje ili pravite novo kupatilo. Mnogo majstora mora proći kroz kupatilo kako bi kompletno, a to nije proces koji će se raditi svakih nekoliko godina.


Iz tog razloga, ovim tekstom želimo da vam predstavimo sve benefite granitnih i mermernih pločica, pločice za koje često kažemo da su “pločice za ceo život”. Pročitajte tekst do kraja i saznajte sve najbitnije stvari o granitnoj keramici.


Mermerne pločice za kupatilo



GRANITNA KERAMIKA - PLOČICE OD PRIRODNOG KAMENA


Granit i mermer nastaju procesom metamorfoze u zemljinoj kori, pod velikim pritiskom i visokim temperaturama postaje kompaktiniji i manje porozan, što ga čini čvrstim i otpornim a samim tim i dugovečnim. Zato se priča da pločice od mermera i granita kupujemo samo jednom.


Mineralni krečnjaci kao što su glina, mika, kvarc, pirit, gvožđe od kojih su sačinjeni omogućavaju različiti izbor boja i dezena. Pa tako danas imamo u ponudi mermer u sledećim bojama: bela, siva, crna, zelena, plava, braon, roze, crvena itd. Nakon poliranja mermer dobija onaj prepoznatljivi sjaj na koji niko ne može ostati imun.


Razlog zašto su granit i mermer popularani materijali u dizajniranju enterijera, a koriste ih i preporučuju svi svetski dizajneri, je taj što se mogu uklopiti u svaki stil, a može se kombinovati sa različitim materijalima. U kombinaciji sa drvetom možete postići rustičan izgled, a u kombinaciji sa metalom (inoksom ili mesingom) možete dobiti elegantnu i luksuznu notu.


O kvalitetu ovog kamena govore činjenice ga je Mikelanđelo koristio za izradu skulptura, a takođe kompletan objekat Tadž Mahala popločan je mermerom. Mermer i granit su veoma izdrživi i jaki materijali, a u građevinarstvu se koriste već vekovima.


Nekada su nameštaj i pločice od mermera i granita mogli da priušte samo imućni ljudi, sada je to dosta drugačije. Danas je dostupan širem tržistu, i svako ko želi da uloži malo više sredstava kako bi dobio kvalitetno i luksuzno kupatilo za ceo život, savetujemo da izaberete neki od modela mermernih i granitnih pločica iz naše ponude.


Mermerne pločice za sve prostorije.



PREDNOSTI PLOČICA OD GRANITA I MERMERA


Granitna keramika je skuplja od ostalih vrsta pločica, ali tu cenu opravdava visok kvalitet i luksuzan izgled. Pločice od mermera i granita su najkvalitetnije od svih vrsta pločica, gotovo su neuništive, time ćete reširi problem ponovnog postavljanja pločica posle nekog vremena jer će vam ove koje sada postavite trajati jako dugo. 


Ukoliko niste u mogućnosti da čitavo kupatilo obložite granitnom keramikom, savetujemo da postavite samo podne pločice koje trpe velika opterećenja. Prilikom izbora podnih pločica, ukoliko imate veće kupatilo savetujemo da izaberete neki od većih formata (60x60cm, 80x80cm, 60x120cm) koji su popularni i čine da pod izgleda kompaktnije.


Veliki formati mermenih i granitnih pločica seku se laserski (ratifikovane pločice) što omogućava da se formiraju hirurški precizne, ravne i nezaobljene ivice, a sve to omogućava da se postavljaju sa minimalnom fugom. Ravne ivice i precizno sečene ivice, minimalna fuga i veliki formati pločica dovode do efekta ravne ploče kod velikih površina. 


Dodatna prednost granitne keramike je što se vrlo jedostavno postavljaju zbog već navedenih karakteritika (ravne ivice i veliki formati), a ono što je takođe jako bitno je činjenica da se lako održavaju jer deluju gotovo spojeno zbog male količine fuge. Sve to dovodi to toga da su mermerne i granitne pločice takođe i jako dobra zaštita od vode i vlage.



VELIKI IZBOR BOJA I DEZENA


Mineralni krečnjaci kao što su glina, mika, kvarc, pirit, gvožđe od kojih su granit i mermer sačinjeni omogućavaju različiti izbor boja i dezena što je takođe još jedan veliki plus kada je u pitanju izbor ovih pločica.


Postoje različiti dezeni pločica kao što su: mermer, carara mermer, grebani beton, beton, drvo a možete ih pronaći u mnogo različitih boja: bela, siva, crna, zelena, plava, braon, roze, crvena itd. Pločice mogu biti mat ili sjajne. Za podne pločice savetujemo da izberete matirane pločice jer su manje klizave, dok kod zidnih možete izabrati sjajne.


U ponudi pločica na našem sajtu imate širok izbor granitne keramike, mi ćemo vam predstaviti neke od najprodavanijih i najpopularnijih model.







PONUDA GRANITNIH I MERMERNIH PLOČICA U SALONU AKVADOM


Ukoliko se odlučite za postavljanje granitnih ili mermernih pločica u vašem kupatilu, kuhinji ili poslovnom prostoru pogledajte detaljnije ponudu na našem online shopu, a ukoliko su vam potrebna dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem email-a ili telefona, naše stručno osoblje će vam biti na raspolaganju.


Takođe, sve modele sa sajta možete uživo pogledati u našem salonu u Novom Sadu.


KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)