Twitter
Akvadom-logo

3D projektovanje kupatila - Iskustvo našeg kupca

26.11.2021 12:21

3D PROJEKTOVANJE KUPATILA: KAKO SAM SKOCKAO SAVRŠENO KUPATILO ZA SAMO 15 DANA



Oduvek sam maštao da imam vikendicu na nekom prelepom mestu, gde ću moći sa porodicom da “pobegnem” od gradske gužve i posla. Pre nekoliko godina nasledio sam prelepu kućicu na Fruškoj Gori, idealno mesto da stvorim ono što sam oduvek sanjao.


Na kompletnom renoviranju vikendice radili smo skoro 2 godine, a u ovom tekstu objasniću vam kako sam opremio kompletno kupatilo za samo 15 dana, iako o opremanju kupatila ništa nisam znao i nisam imao ideju kako bi izgledalo. 


Odluka da kompletno opremanje kupatila prepustim jednoj firmi bila je najbolja odluka koju sam doneo. Dobio sam 3D idejno rešenje mog budućeg kupatila bez dodatne naknade, a za svega 2 nedelje nakon toga moje kupatilo je bilo završeno, i bilo je isto kao na slici.


Piše: Miša Dragić iz Novog Sada.


3D projekat kupatila sa zelenom veštačkom travom



PRVI KORACI I RAZMIŠLJANJA O RENOVIRANJU KUPATILA


Kada smo počeli sa renoviranjem kompletne kuće, nismo ni bili svesni u šta se upuštamo, zato je i trajalo 2 godine. Zbog posla i obaveza nisam bio u mogućnosti da se opremanju posvetim maksimalno, a takođe ovo mi je prvo takvo iskustvo, nisam znao odakle početi i šta je sve potrebno uraditi.


S obzirom da je to kuća u kojoj nećemo provoditi previše vremena, živimo u Novom Sadu, troškovi su veliki pa nismo želeli da ulažemo previše u vikendicu, odlučili smo da sve radimo polako i u sopstvenoj režiji, kako bi smanjili troškove. Ispostaviće se da je to bila greška.


Odlučili smo da krenemo sa renoviranjem kuhinje i soba, a da kupatilo ostavimo za kraj. Nakon svih napora, nerviranja, istraživanja po internetu i radnjama o nameštaju i adaptacije svih prostorija, od prijatelja saznajemo da postoji opcija da opremanje kupatila prepustimo jednoj firmi u kojoj možemo kupiti sve što je potrebno za opremanje modernog kupatila, da njihovi majstori sve to skockaju, a da će od naših ideja i njihovih saveta napraviti 3D projekat našeg budućeg kupatila.


Nismo više imali snage, tako da smo odlučili da se detaljnije raspitamo o toj mogućnosti, što se kasnije ispostavilo kao najbolja odluka koju smo doneli.


3d projektovanje kupatila



PREPUSTITE RENOVIRANJE KUPATILA STRUČNIM LJUDIMA


Prijatelj koji nam je rekao za 3D projektovanje želeo je da nam pomogne, da ne napravimo istu grešku kao i on. Ovim tekstom želim i ja da pomognem svima vama koji razmišljate o renoviranju kupatila. Navešću neke od grešaka koje je on napravio, a kojih se sećam iz tog razgovora.


Opremanje kupatila nije uopšte naivna stvar, za onog ko to nikad nije radio. Mnogo elemenata se nalazi u malom prostoru, mnogo cevi (odvoda, dovoda), struje i sve to treba uklopiti kako bi prostorija delovala funkcionalno i kako bi sve radilo bez problema.


Pri planiranju uglavnom svi crtamo neke skice na papiru, ali to nije dobro rešenje, jer retko kada ispadne onako kako smo zamilslili, a drugi problem je što ne možemo videti kako će stvarno izgledati. Zato je 3D projektovanje kupatila pravo rešenje.


Pored toga, gotovo uvek se desi da kada sami nešto radimo ne predvidimo sve moguće probleme. Naš prijatelj imao je problem sa elementima koji su bili veći nego što prostor dozvoljava, problem je bila i loša organizacija elemenata, a sve to dovelo je do toga da se u prostoru nije moglo funkcionisati onako kako su zamislili. A da ne pričamo o tome da nam nestručni ljudi u radnjama uglavnom preporučuju lošije materijale samo zato što moraju da prodaju određenu marku.


Kada smo supruga i ja  bolje razmislili, odlučili smo da ga poslušamo, usvojili njegov predlog da odemo u Akvadom koji je i njemu dosta pomogao. To savetujem i ja vama, a u nastavku ćete saznati zašto.


3d projektovanje kupatila



KUPOVINA SVIH ELEMENATA ZA OPREMANJE MODERNOG KUPATILA NA JEDNOM MESTU


Došao sam prvi put u salon Akvadom, koji se nalazi u Novom Sadu, i uz pomoć prodavca uspeo sam pronaći sve elemente koje sam želeo. Da napomenem, pre nego što sam otišao u salon, pogledao sam njihovu kompletnu ponudu sa cenama na online shop-u, tako da sam otprilike znao šta tražim.


Znači od baterija (za lavabo i tuš kabinu), lavabo i ormariće sa ogledalom, tuš kabine, bojlera, wc šolje, zidnih i podnih pločica, svih dodatnih materijala i cevi pronašli smo na jednom mestu.


Ponuda je stvarno velika i šarena, možete pronaći i jeftinije modele ali i modernije koji su skuplji, tako da svako može pronaći ono što traži. Neki proizvodi su jeftiniji u odnosu na druge radnje, a neki su i skuplji. U suštini kada se sve sagleda, prošao sam povoljnije nego da sam išao od radnje do radnje i trošio vreme upoređujući cene i modele. 


Uz sve to dobio sam 3D projekat koji mi je mnogo pomogao da imao vizualni prikaz kako će to stvarno izgledati. Moj jedini posao bio je da pre dolaska u radnju napravim skicu kupatila na papiru na kom sam označio sve detalje (pozicije elemenata, odvod-dovod, štekere, vrata, prozor, itd).


3d projektovanje kupatila



3D PROJEKTOVANJE KUPATILA


Pre nego što mi je prijatelj spomenuo, znao sam da postoji neko 3D projektovanje, ali mislio sam da je to jako skupo i da to mogu da priušte samo veliki firme. Ali kada sam saznao da se ta usluga ne naplaćuje onima koji žele da svu opremu za kupatilo kupe u toj radnji, bio sam oduševljen.


S obzirom da u tom tretnutku nije bilo previše gužve, posle 2 dana su me pozvali na prezentaciju projekta, jedva sam čekao da završim posao i odem do salona, nisam znao da to tako brzo ide. Pokazali su mi 3D prikaz koja izgleda identično kao moje kupatilo, sa svim elementima koje sam pre toga izabrao u njihovom salonu.


Tada smo uočili neke greške pri odabiru elemenata koji su bili veći nego što prostor dozvoljava, potražili smo bolje rešenje uz savete osoblja salona, odmah uneli promene na sliku i dobili savršeno funkcionalno i moderno kupatilo.


3d planiranje kupatila



POTPUNO NOVO KUPATILO ZA SAMO 2 NEDELJE


Dve nedelje nakon završenog projektovanja i sklapanja ideja, mene je čekalo kupatilo potpuno spremno za korišćenje, isto kao što sam gledao na projektu. U poređenju sa samostalnim opremanjem ostatka kuće, naporima i nerviranju, malo je reći da sam oduševljen i verujem da je ovo jedna od najboljih odluka koje sam doneo.


Nadam se da ću nekom pomoći ovim tekstom, skratiti mu muke i olakšati život, kao što je naš prijatelj Milan pomogao nama.


Ako imate još uvek nekih nedoumica, možete direktno kontaktirati salon Akvadom ili otići do radnje, siguran sam da će vam njihovo osoblje pomoći u svakom smislu kao što su i meni.


3d planiranje kupatila


3d projektovanje kupatila

3d projektovanje

3d projektovanje kupatila

KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)