Twitter
Akvadom-logo

Bojleri

Izbor pri kupovini bojlera za kupatilo i kuhinju obično bude zanemaren a upravo je to greška većine kupaca obzirom da je bojler veoma koristan uređaj čijem izboru ipak treba posvetiti pažnju.
Prvi korak pri izboru treba da je dugovečnost bojlera, odnosno garancija, a bojleri (obzirom da se dele na one sa inox kazanom i emajliranim kazanom) sa inox kazanom su uvek dugovečniji i imaju dužu garanciju. Mada emajlirani bojleri različitih proizvođača takođe mogu imati dug vek trajanja u slučaju da su redovno održavani i čišćeni od kamenca. Pored dugovečnosti, pažnju treba obratiti i na "popularnost" brenda obzirom da manje zastupljeni proizvođači bojlera nemaju dostupne rezervne delove za bojlere što može korisniku stvoriti nepriliku.
Sledeća tačka za sagledavanje u odabiru bojlera jesu i energetske klase bojlera, jer bojler B ili C klase (kod bojlera A klasa je jako retka) može da isplati bojler svojom uštedom električne energije već za par godina, a gledano na dugi rok, energetski neefikasni bojleri prave veliki izdatak i dodatni trošak u domaćinstvu.
Na tržištu su se u zadnje vreme pojavili i bojleri sa smart programatorima, koji imaju mogućnost paljenja u delovima dana kada je struja jeftinija. Takođe, smart bojleri, imaju i mogućnost da sami vremenom prilagode količine vode potrebne za nesmetan rad (učeći vremenom koliko se vode zagrevalo)...Sem bojlera za kupatilo, postoje i bojleri za kuhinju, odnosno protočni bojleri, i zagrevanje vode vrše po veoma prostom principu, ne akumulirajući vodu već je zagrevaju po potrebi potrošača. Malog su kapaciteta ali dovoljnog da zadovolje potrebu za toplom vodom pri pranju suđa ili drugim kuhinjskim aktivnostima. Kuhinjski bojleri se razlikuju po tipu montaže, i tako mogu biti protočni bojler sa gornjom montažom ili protočni bojler sa potiskom sa donjom montažom. Montiraju se u kuhinski elemenat.
Što se sveukupno bojlera tiče, na tržištu Srbije mogu se naći bojleri različitih zapremina: bojler 8L, bojler 10 L, bojler12, bojler 30l, bojler 50L, bojler 80L, bojler 100L, bojler 120 l, kombinovani bojleri različitih zapremina i mnogi drugi. Takođe tu su i bojleri manjih dimenzija koji imaju ječe grejače u sebi 18W, 24W ali oni se moraju povezivati na trofaznu električnu mrežu.
Akvadom salon keramike u svom asortimanu zastupa sledeće brendove i njihove najbolje modele: Ariston bojleri, Velis bojleri, Gorenje bojleri, Bosch bojleri, Elit inox Čačak bojleri, Termorad bojleri, Metalac bojleri...
.

Prikaži više
KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)