Twitter
Akvadom-logo

Ulgran Sudopere za kuhinju - ruska ultra granit priča

02.10.2020 13:54

POVOLJNE A ULTRA KVALITETNE GRANITNE SUDOPERE

granitne sudopere ulgran novi sad salon keramike akvadom

U ovom tekstu ćemo vas obavestiti koje su to ultra dobre sudopere od ultra granita i koji je to ruski proizvođač postigao izuzetan spoj izdržljivosti, estetike, kvaliteta i povoljne cene. Želimo da vas bolje informišemo o ruskoj kompaniji ULGRAN, proizvođaču najkvalitetnijih granitnih – kompozitnih sudopera, koje su postale izuzetno popularne na našem tržištu, a koje možete naći u AkvaDom prodajnim mestima. Ali, krenimo redom.
Prvo je važno da shvatimo kako se bira sudopera.

  


FUNKCIONALNA I ESTETSKA VAŽNOST SUDOPERE

Sudopera je deo kuhinjskog inventara koji se najčešće koristi.  Evropska istraživanja su pokazala pokazalo da se preko 60% ukupnog vremena provedenog u kuhinji, upravo provodi uz, bolje rečeno nad sudoperom. Prilikom pripreme hrane, čišćenja i pranja voća i povrća, pranja posuđa... Najvažniji kuhinjski poslovi odvijaju se uz korišćenje sudopere. Zato treba pažljivo birati sudoperu koja će odgovarati čitavoj porodici, kako u fukncionalnom, tako i u prostornom i estetskom pogledu, jer ne smemo zaboraviti, u današnje vreme sudopera nije više samo tehnički element kuhinjskog prostora, već i estetsko pitanje.

Sa porastom pažnje koja se obraća dizajnerskim rešenjima, kao i sve češćom željom korisnika stambenog prostora da kuhinja bude otvorena, odnosno deo zajedničkog prostora sa dnevnim boravkom i trpezarijom, povećava se potreba i želja za dobro opremljenom i vizuelno lepom kuhinjom. Pri tome, estetika sudopere igra veoma važnu ulogu, jer se bez sumlje može reći da ovaj kuhinjski element privlači najviše pogleda i pažnje.

granitne sudopere ulgran novi sad salon keramike akvadom 



MATERIJALI ZA IZRADU SUDOPERA I KAKO IZABRATI PRAVU?

Novi materijali, brojne raznolike forme korita, način ugradnje... Razni proizvođači nude sve veći izbor sudopera koje mogu da se uklope u svaku kuhinju. Ipak, kada već imamo veliki izbor, želimo da vam pomognemo da to uklapanje ne bude samo moguće, već savršeno. Ali veliki izbor dovodi i do velikih dilema – materijal, dimenzije, broj korita, način ugradnje??? Ima toliko kriterijuma koje treba uzeti u obzir kada se bira sudopera da bi se dobila kuhinja koja je istovremeno praktična i lepa.

Stil i materijali upotrebljeni kod ostalih kuhinjskih elemenata obično uslovljavaju izbor materijala od koga je izrađena sudopera. Naravno, većini stilova odgovaraju makar dve vrste materijala za sudoperu između kojih možete izabrati. Nekada su sudopere bile isključivo keramičke. Sedamdesetih godina prošlog veka, zamenio ih je inoks (nerđajući čelik - rostfraj), a najmodernije i najkvalitetnije su u poslednje vreme, sudopere od kompozitnih materijala, koji omogućavaju ostvarivanje najsmelijih ideja za dizajn sudopera, radnih ploča i čitave kuhinje.

Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći pri izboru sudopere: ako vam je kuhinja kompaktna, manjih dimenzija – onda vać izbor treba da bude sudopera sa jednim koritom, bez oceđivača, ili ako smatrate da je važno da imate prostor za odlaganje posuđa, onda postoje varijacije sa jednim koritom i oceđivačem. Postoji zatim, za veće kuhinje varijacija sudopere sa jednim glavnim koritom i jednim manjim – sporednim koritom (sa ili bez oceđivača), a naravno, postoje i sudopere sa dva glavna korita. Na kraju krajeva, za koju god opciju se odlučite, AKVADOM u svojoj ponudi sudopera ima rešenje za svakog kupca.

Sudopere od kompozitnog materijala su se počele probijati na tržište osamdesetih godina prošlog veka. Sudopere od kompozitnih materijala imaju još i tu prednost što su dostupne u velikom broju oblika, dimenzija i boja. Jednostavne su za upotrebu, lake, otporne na toplotu i ogrebotine, lako se održavaju...
U zavisnosti od sastava sintetičkog materijala (smola, staklo, kvarc, granitni prah...) sudopera će imati različite kvalitete. Za najotporniju vrstu smatra se mešavina smole i granita.

Konačno, nakon što ste izabrali koji materijal bi najviše odgovarao vašim potrebama, potrebno je da izmerite širinu ormarića (podormarić – prostor ispod sudopere). To su najčešće mere koje iznose 45cm, 60cm, 80cm, 90cm, a mogu biti i drugačije. Ova dimenzija je jedan od ključnih faktora pri izboru sudopere, jer ako je na primer podormar kuhinjskog elementa širine 45cm, onda to upućuje na izbor sudopere sa jednim koritom, sa ili bez oceđivača. No, kakva god bila dimenzija, mi ćemo u AkvaDom-u imati rešenje, a naše profesionalno osoblje pomoći će vam da se odlučite.



ULGRANGRANITNE SUDOPERE – ULTRA DOBAR IZBOR ZA VAŠU KUHINJU


Naše osoblje će vam svakako obratiti pažnju na Ulgran granitne sudopere koje se proizvode od modernih, visoko kvalitetnih ekoloških sirovina, u skladu sa specifikacijama i sertifikatom o usklađenosti i stručnom mišljenju. Ulgran (ultra – granit) je proizvodna kompanija iz Rusije, koja u poslednje vreme dominira na svetskom tržištu sudopera.

U kompaniji Ulgran, tehnologija proizvodnje i kvalitet proizvoda se kontrolišu u skladu sa svetskim standardima i posebnom opremom. Veštački kamen je kompozitni materijal zasnovan na prirodnim mineralima. Zahvaljujući upotrebi „želkota“ – zaštitne emulzije, površina kuhinjske sudopere ne upija nečistoće, masti i razne boje. Želkot nema mikropore, ne puca i ne kruni se vremenom, ne absorbuje tečnosti. Sudopere ne menjaju boju pod uticajem ultraljubičastih zraka.


Ove moderne sudopere od takozvanog ultra granita imaju sledeći sastav:  80% prirodnog mermera, 18% polimernih veziva i 2% gelkot – želkot - zaštitna emulzija. Još jednom, želkot je materijal koji se koristi za obezbeđivanje visokokvalitetne završne obrade na vidljivoj površini sudopere, sa vlaknima ojačanog kompozita – Fibre-Reinforced Plastic (FRP). Najčešći želkoti su termosetirajući polimeri na bazi epoksidnih ili nezasićenih hemijskih poliestera. Oni su dizajnirani da budu izdržljivi, a istovremeno da pružaju otpornost na ultraljubičastu degradaciju i hidrolizu.

Ruski način spajanja kvaliteta i izdržljivosti, proizveo je ove moderne sudopere, čija debljina zidova i dubina korita daju gotovo bešuman tok vode. Zahvaljujuci specijalnom površinskom sloju - želkotu, sudopere su potpuno bakteriološki zaštićene, ne zadržavaju i ne upijaju nečistoće, otporne su na ogrebotine, a njihova boja je postojana. Zbog kvalitetnog granita, imaju mehaničku čvrstoću i mogu da izdrže nagle temperaturne promene do 180°C. Dizajn ultra granit sudopera je pravilne geometrije, što omogućava potpuno naleganje sudopere na radnu površinu.

Ulgran sudopere isporučuju se u kompletu sa kvalitetnim pripadajućim sifonom za sudoperu (ovo je prednost, s obzirom da dodatna kupovina sifona za sudoperu iznosi od 900 do 1600 dinara, a uz Ulgran proizvode dobija se gratis), upustvom za upotrebu sa garantnim listom i potrebnom opremom za montiranje sudopere, a modeli koji nemaju otvor za slavinu i sa alatom za bušenje otvora. Uz pravilno održavanje, rok upotrebe naših granitnih sudopera je preko 10 godina.

Ulgran je jedan od vodećih prozivođa

a granitnih sudopera i slavina u Rusiji. Tokom razvoja, usvojene su mnoge inovacije kao i najnaprednije i najsavremenije proizvodne tehnologije. Evropski standardi kvaliteta sudopera i slavina postignuti su zahvaljujući: automatizaciji procesa u svim fazama proizvodnje; visokokvalitetnim sirovinama; kontroli kvaliteta u svim fazama proizvodnje; vlastitom sistemu obuke zaposlenih; sopstvenom dizajnerskom birou.

Kompanija ULGRAN ima dakle sopstveni dizajnerski tim, a kao rezultat njihovog kreativnog rada, u AkvaDom-u nudimo 35 modela sudopera u 14 boja, kao i 14 modela slavina u 12
boja, koje se u potpunosti uklapaju u dezene ovih ultra dobrih sudopera. Kvalitetniji od konkurencije, a povoljnijih cena, to su Ulgran sudopere. Dođite u AkvaDom i uverite se, a o kvalitetu Ulgran proizveda možete se više informisati na ovoj adresi:
https://ulgran.ru/video

Celokupnu ponudu Ulgran granitnih sudopera po ekstra povoljnim cenama možete videti na ovom linku Akvadom doo.


 


KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)