Twitter
Akvadom-logo

Saveti kako izabrati idealnu bateriju i sudoperu

02.11.2021 17:38


SAVETI KAKO IZABRATI IDEALNU BATERIJU I SUDOPERUDa li vam velika ponuda različitih modela sudopera i baterija (slavina) za sudoperu, odnosno kuhinju, otežava izbor? Nekada je bilo mnogo jednostavnije opremiti kuhinju, ponuda je bila ograničena, ali danas je potrebno izdvojiti više vremena kako bi istražili tržište i pronašli model koji vam odgovara.


Ovaj tekst pišemo baš iz tog razloga, želimo da vam olakšamo izbor i kupovinu. Predstavićemo vam sve modele baterija i sudopera, koje su njihove prednosti i mane, dati ideje kako ih možete uklopiti u odnosu na sam izgled i stil kuhinje i naravno koliko koštaju i gde ih možete poručiti.MODELI BATERIJA (SLAVINA) ZA SUDOPERU


Prilikom odabira baterija za sudoperu, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. 


U zavisnosti od vrste bojlera potrebno je utvrditi da li vam je potrebna baterija sa dve ili tri cevi. Sa dve cevi imaju dva ulaza za slavinu (za toplu i hladnu vodu) i one se povezuju sa glavnim bojlerom sa visokim pritiskom i nalazi se iznad sudopere. Sa tri cevi namenjene su za bojlere sa niskim pritiskom koji se montiraju ispod sudopere. Jedna cev ide iz zida u slavinu i kroz nju teče hladna voda, druga cev ide iz slavine u bojler i kroz nju takođe teče hladna voda i treća cev ide iz bojlera u slavinu i kroz nju teče topla voda.


U zavisnosti od vaših želja i instalacije potrebno je odlučiti da li želite zidnu ili stojeću bateriju. Danas su modernije stojeće slavine, imate veći izbor modela sa dodatnim funkcijama. Izbor zidnih slavina je dosta manji, uglavnom možete pronaći zidne modele sa dve ručke koje se uklapaju u retro stil kuhinja.


Kada odgovorite na prethodna dva pitanja, znate u kom smeru ide vaša potraga, eliminišete deo ponude i fokusirate se na ono što vam je potrebno. 


Baterije za sudoperu dele se i na jednoručne ili dvoručne. Jednoručne su veoma popularne i prodavanije, imaju moderniji izgled i jednostavnije su za upotrebu. Cena baterija zavisi i od materijala, hromirane slavine su jeftinije a samim tim i manjeg kvaliteta, dok su baterije od mesinga skuplje i kvalitetnije. Takođe, ukoliko želite da kupite kvalitetnu i skuplju bateriju koju ćete dugo da koristite, savetujemo da izaberete model baterije kod kojih je moguće menjati delove.


Sve popularnije su baterije sa tušem, koje su jako praktične za pranje sudova. U ponudi su stojeći modeli sa izvlačenjem tuša, ovakvi modeli su niži i imaju uglavnom duže crevo, dok kod visokih modela baterija tuševi se izvlače na dole i imaju kraće crevo.


Ukoliko ste ljubitelj modernih stvari, želite da se lepo osećate u kuhinji dok spremate, da se oduševite izgledom svaki put kada kročite, u našoj ponudi možete pronaći baterije u boji, koje su danas posebna atrakcija. 


Pogledajte našu online ponudu baterija za sudoperu, posedujemo sve navedene modele iz teksta, a cenovni rang baterija kreće se već od 3.700din pa sve do 37.000 za visoko kvalitetne i najmodernije modele. 
MODELI SUDOPERA


Pored baterije, sudopera je nezamislivi deo kuhinje. Savetujemo da bateriju i sudoperu kupujete u kompletu kako bi se savršeno uklopile u ostatak kuhinje. Kao i pri izboru slavina, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari i pri odabiru sudopere.


Pre svega, potrebno je da u zavisnosti od slavine (zidne ili stojeće) izaberete model sudopere sa rupom za bateriju ili bez. Kao što smo već napomenuli, najviše se prodaju stojeće baterije samim tim veća je ponuda sudopera sa rupom za bateriju.


U zavisnosti od rasporeda kuhinjskih elemenata i prostora koji ste namenili za sudoperu, potrebno je da odlučite koji oblik sudopere želite: ugaone, okrugle, četvrtaste, pravougaone (duple). 


Kada odgovorite na ova osnovna pitanja pri izboru sudopera, slede pitanja kao što su: da li želite klasične ili sudopere u boji, da li želite plići ili dublji model, da li želite model od granita. Želimo da vam napomenemo da su dublji modeli praktičniji zbog pranja većih posuđa, a da su granitne sudopere trenutno najkvalitetnije, otporne su na lomljenje, lako se čiste i ne zadržavaju kamenac.


Pogledajte našu online ponudu sudopera, posedujemo sve navedene modele iz teksta, a cenovni rang sudopera kreće se već od 9.700din pa sve do 28.400 za visoko kvalitetne i najmodernije modele. 
KAKO UKLOPITI BATERIJU I SUDOPERU?


Naveli smo vam sve informacije koje trebate znati pri izboru sudopera i baterija za sudopere, ali sada sledi onaj teži deo, kada trebate odlučiti koje modele kupiti. Prikazaćemo vam nekoliko kombinacija u odnosu na cene i stil, a iskreno se nadamo da će vam ovo biti od pomoći.
Ako ste se odlučili za stojeću bateriju i okruglu sudoperu, ovo je jedna od jeftinijih kombinacija. U ponudi su tri boje: bež, bela i crna. Okrugle sudopere zauzimaju manje mesta, pa su praktičnije za manje kuhinje.
Primer kombinacije retro dvoručne baterije, bele  pravougaone sudopere i minimalističkog stila kuhinje. Ovaj model sudopere možete pronaći u tri boje: bež, bela i crna. Retro tip slavina možete pronaći i u zidnoj varijanti. 
Ukoliko želite kuhinju u nekoj boji, evo jednog primera kako uklopiti boju sudopere, baterije i frontova kuhinje. Kombinacija pravougaone granitne sudopere i stojeće jednoručne baterije u istoj boji. 


U našoj ponudi možete pronaći ponudu baterije u različitim bojama: bele, crne, zlatne, crvene, itd.ONLINE PONUDA BATERIJA I SUDOPERA


Obavezno pogledajte našu ponudu na sajtu, ukoliko želite možete posetiti i naš salon u Novom Sadu i uživo pogledati sve modele. Naše stručno osoblje stoji vam na raspolaganju u salonu, ali i putem telefona, rado će vam pomoći pri izboru.


Takođe, kod nas možete pronaći i ponudu bojlera za kuhinju i time upotpuniti vašu kuhinju. Danas su jako popularni protočni bojleri koji vodu zagrevaju u istom momentu njenog protoka, jer prolazi pored grejača koji je zagreva na najvišu tačku ključanja. Dalje u mešaču u slavini ta vrela voda meša se sa hladnom i dobijamo željenu temperaturu vode.KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)