Twitter
Akvadom-logo

Lavaboi (umivaonici) - odličan izbor super cene

12.10.2020 15:02

AKVADOM LAVABOI I UMIVAONICI, ŠTA, KAKO I KOLIKO?


Pretpostavljamo da je sasvim jasno da svaki dan naših života započinjemo i završavamo u kupatilu. Mnoga istraživanja čak tvrde da u kupatilu svakodnevno provedemo i po nekoliko sati! Verovatno će se mnogi od vas složiti da je za članove njihovih porodica lepšeg pola, ovaj podatak apsolutno tačan.

Verujemo da ćete se takođe složiti sa nama da je lavabo ili umivaonik centralni i jedan od najvažnijih elemenata kupatila, jer se uz, bolje rečeno iznad njega, obavljaju uobičajeni svakodnevni procesi i dešavanja, od umivanja, pranja zuba i ruku, preko brijanja, češljanja, šminkanja...

lavaboi_akvadom

Zato je izbor odgovarajućeg kupatilskog nameštaja, ali specijalno izbor lavaboa izuzetno bitan, jer osim upotrebne, umivaonici imaju i izrazitu estetsku ulogu, specijalno u poslednjih nekoliko decenija, kada se jako insistira na kvalitetnom dizajnu kupatila. Upravo zato, kada kupujete nameštaj za kupatila, dobra ideja je da se proces opremanja kupatila započne upravo izborom umivaonika i naravno, u zavisnosti od tipa umivaonika, izborom baterije (slavine), a zatim sve ostale elemente treba uklapiti u saglasju sa ova dva najvažnija.

Ponudai dizajn umivaonika su neverovatno veliki i raznoliki.

Kod nas u AkvaDomu, postoji jako mnogo modela i tipova lavaboa od različitih proizvođača, toliko mnogo, da se kupcima ponekad zavrti u glavi. Zato treba obratiti pažnju na nekoliko osnovnih pitanja. Kada na njih sebi date odgovor, suzićete izbor i lakše izabrati idealan kupatilski nameštaj, baš onakav kakav odgovara vašem kupatilu.

Lavabo pre svega treba da bude funkcionalan i dovoljno veliki u onosu na dimenzije kupatila i potrebe svih ukućana koji će ga koristiti, ali takođe je važno da bude od kvalitetnog materijala. Tako dolazimo do prvog važnog pitanja:

Keramički ili porcelanski lavabo?


lavaboi_akvadom

Važno je prvo da shvatimo da materijal od koga je lavabo, mora odgovarati materijalu od koga su napravljene ostale sanitarije u kupatilu, prvenstveno iz estetskih, ali i iz praktičnih razloga. Porcelan je takođe vrsta keramike, ali među najkvalitetnijim, pa su samim tim proizvodi od ovog materijala skuplji. Ako birate sami, ili pri kupovini naiđete na neiskusnog prodavca (što vam se kod nas neće desiti), možda u radnji nećete ni shvatiti kolika je kvalitativna razlika između ova dva materijala, ali ona postaje jasna tek kada ugradite i počnete koristiti lavabo u svom kupatilu.

Porcelanski umivaonici su otporniji na oštećenja i lomove jer su tvrđi, imaju finiju glazuru, lakše se održavaju i imaju manji procenat upijanja neprijatnih mirisa i prljavštine. Svakako da ćete izborom porculanskog umivaonika potrošiti više, ne samo zbog samog lavaboa, već i zbog ostatka sanitarija koje bi onda trebalo da budu takođe od porcelana, ali stara je i dobra izreka, da nismo toliko bogati da kupujemo jeftine stvari. Naravno, u AkvaDomu možete izabrati i keramički lavabo iz naše ponude, garantovano dobrog kvaliteta.


Drugo veoma važno pitanje na koje samo klijenti i korisnici imaju odgovor je:

Da li izabrati lavabo sa ili bez otvora sa bateriju?
Kada se odlučite za materijal, dalje je važno da li lavabo treba da ima otvor za bateriju ili ne. Zato smo u prethodnom delu teksta naveli da je i slavinu, odnosno vrstu baterije važno izabrati na samom početku opremanja kupatila. Ukoliko kupujete lavabo bez rupe za slavinu, savetujemo vam da se konsultujete sa projektantima ili vodoinstalaterima i proverite mogućnosti ugradnje željenog modela.

Treba obratiti pažnju i na postojanje rupe za odvod viška vode na lavabou, specijalno ako u stambenom prostoru ima male dece. Lakša odluka je da li uzeti dupli, dva pojedinačna ili samo jedan lavabo. Na ovu odluku utiču dimenzije kupatila, samog prostora predviđenog za lavabo, naravno i broj članova domaćinstva. Ali koju tip lavaboa uzeti?

Ugradni umivaonici, nadgradni ili art umivaonici, ili možda umivaonik na ploči? Nakon što ste sebi odgovorili na ova pitanja, dolazimo do najvažnijeg. Koji tip lavaboa izabrati? Da li da to budu ugradni umivaonici, ili nadgradni umivaonici koji se još nazivaju i art umivaonici, ili izabrati umivaonik na ploči, beli ili crni umivaonik? Da li da umivaonik ima stub ili bude na ormariću, da li da bude ovalni, četvrtasti, okrugli? Koliko pitanja! Smatramo da nam je dužnost da vam barem olakšamo odgovore na njih, zato ćemo pokušati da objasnimo šta je šta, ali izbor je ipak na vama.

Art umivaonici su sve popularniji zbog estetskog efekta i mogućnosti da se kroz izbor ploče na koju se montiraju dobro uklope u dizajn kupatilaPloča za umivaonik može biti izrađena od različitih materijala, ali najčešće se pravi od medijapana ili iverice, sa vodoodbojnim slojem na vrhu.  Uobičajene dimenzije ugradnog umivaonika su 45 do 60 cm u širinu, 40 do 50 cm u dubinu, dok je visina samog lavaboa do 15 cm. Art umivaonici često imaju interesantan dizajn koji nije lako postići kod drugih tipova umivaonika. Ovaj tip umivaonika zahteva visoku slavinu ili zidnu slavinu, odnosno bateriju, a u AkvaDomu vrlo povoljno možete nabaviti takve modele.

U AkvaDomu kupcima je na raspolaganju veliki izbor kupatilskih ormarića, a kombinovanje lavaboa i ormarića veoma je isplativo, dok je istovremeno ugradnja umivaonika u njih, ako je to vaša želja, lakša nego kod drugih tipova kupatilskog nameštaja. Umivaonici za kupatilo i ormarići za kupatilo u praksi se uglavnom kupuju kao jedinstven proizvod – umivaonik sa ormarićem. Ako kupac želi, prodaja ugradnih umivaonika obavlja se i odvojeno, mada je ušteda prilikom transporta prilična, jer se radi o elementima koji mogu biti relativno teški i kabasti. Dakle, ugradni lavaboi se ili montiraju na zidove, ili su ugrađeni u noseće ormariće ili široke noseće daske.

Zaista velika ponuda umivaonika najrazličitijih oblika i dimenzija u našem salonu, otvara prostor za stotine različitih načina da se umivaonik uklopi sa podlogom, bilo da su u pitanju ormarići za kupatila ili noseće ploče od drveta, stakla ili kamena. U zavisnosti od vaših potreba i zamisli, veličine i dizajna kupatila, zajedno ćemo pronaći najbolja rešenja da kupatilo uredite tako da postane vaša oaza opuštanja. Zato nas posetite što pre, da zajedno ulepšamo vaš životni prostor. https://www.akvadom.rs/sanitarije/lavaboi 


KONTAKT

  021/3022 348 | 060 02 06 07 6

   Bulevar Patrijarha Pavla 115, Novi Sad

   office@akvadom.rs

RADNO VREME

Pon - Pet / 08:00 - 20:00h
Subota / 08:00 - 16:00h

Matični broj: 21518921
PIB: 111664830
Žiro račun: 160-0000000559349-32 (Banca Intesa a.d. Beograd)