Twitter
Akvadom-logo

Lavaboi (umivaonici) - odličan izbor super cene

12.10.2020 15:02

AKVADOM LAVABOI I UMIVAONICI, ŠTA, KAKO I KOLIKO?


Pretpostavljamo da je sasvim jasno da svaki dan naših života započinjemo i završavamo u kupatilu. Mnoga istraživanja čak tvrde da u kupatilu svakodnevno provedemo i po nekoliko sati! Verovatno će se mnogi od vas složiti da je za članove njihovih porodica lepšeg pola, ovaj podatak apsolutno tačan.

Verujemo da ćete se takođe složiti sa nama da je lavabo ili umivaonik centralni i jedan od najvažnijih elemenata kupatila, jer se uz, bolje rečeno iznad njega, obavljaju uobičajeni svakodnevni procesi i dešavanja, od umivanja, pranja zuba i ruku, preko brijanja, češljanja, šminkanja...

lavaboi_akvadom

Zato je izbor odgovarajućeg kupatilskog nameštaja, ali specijalno izbor lavaboa izuzetno bitan, jer osim upotrebne, umivaonici imaju i izrazitu estetsku ulogu, specijalno u poslednjih nekoliko decenija, kada se jako insistira na kvalitetnom dizajnu kupatila. Upravo zato, kada kupujete nameštaj za kupatila, dobra ideja je da se proces opremanja kupatila započne upravo izborom umivaonika i naravno, u zavisnosti od tipa umivaonika, izborom baterije (slavine), a zatim sve ostale elemente treba uklapiti u saglasju sa ova dva najvažnija.

Ponudai dizajn umivaonika su neverovatno veliki i raznoliki.

Kod nas u AkvaDomu, postoji jako mnogo modela i tipova lavaboa od različitih proizvođača, toliko mnogo, da se kupcima ponekad zavrti u glavi. Zato treba obratiti pažnju na nekoliko osnovnih pitanja. Kada na njih sebi date odgovor, suzićete izbor i lakše izabrati idealan kupatilski nameštaj, baš onakav kakav odgovara vašem kupatilu.

Lavabo pre svega treba da bude funkcionalan i dovoljno veliki u onosu na dimenzije kupatila i potrebe svih ukućana koji će ga koristiti, ali takođe je važno da bude od kvalitetnog materijala. Tako dolazimo do prvog važnog pitanja:

Keramički ili porcelanski lavabo?


lavaboi_akvadom

Važno je prvo da shvatimo da materijal od koga je lavabo, mora odgovarati materijalu od koga su napravljene ostale sanitarije u kupatilu, prvenstveno iz estetskih, ali i iz praktičnih razloga. Porcelan je takođe vrsta keramike, ali među najkvalitetnijim, pa su samim tim proizvodi od ovog materijala skuplji. Ako birate sami, ili pri kupovini naiđete na neiskusnog prodavca (što vam se kod nas neće desiti), možda u radnji nećete ni shvatiti kolika je kvalitativna razlika između ova dva materijala, ali ona postaje jasna tek kada ugradite i počnete koristiti lavabo u svom kupatilu.

Porcelanski umivaonici su otporniji na oštećenja i lomove jer su tvrđi, imaju finiju glazuru, lakše se održavaju i imaju manji procenat upijanja neprijatnih mirisa i prljavštine. Svakako da ćete izborom porculanskog umivaonika potrošiti više, ne samo zbog samog lavaboa, već i zbog ostatka sanitarija koje bi onda trebalo da budu takođe od porcelana, ali stara je i dobra izreka, da nismo toliko bogati da kupujemo jeftine stvari. Naravno, u AkvaDomu možete izabrati i keramički lavabo iz naše ponude, garantovano dobrog kvaliteta.